Paljon haaveilua, vähän ajattelua

Olin haaveillut dremel-tyyppistä suuremmasta suorahiomakoneesta, ja ostinkin 6 mm karalla varustetun 550 W tehoisen Tamforce-merkkisen laitteen Puuilosta. Iloisena kiinnitin siihen Biltemasta ostamani hiomarullan, Black&Deckerin työpenkkiin kiinnitetetyn puukon kahvaposket odottivat muotoilua, ja ei kun virrat päälle hiomakoneeseen.

suorahiomakone-yiitehokas-01

Alkoi valtava ranteita nykivä ravistus! Bilteman hiomarullan akseli ei kestänyt tehokkaan koneen pikaista kiihdytystä 28.000 kierroksen minuuttivauhtiin vaan vääntyi. Hiomarullan massa sai laitteen kieppumaan etummäisen käteni otekohtaa akselinaan käyttäen.

Laitteen sammuttuminen ei ollutkaan helppoa, sillä virtakytkin ei ole rungon sivulla, mikä olisi järkevä ja toimiva paikka sille, vaan se on koneen perässä. Katkaisinta oli mahdoton tavoittaa, kuin perä teki epämääräistä ympyräliikettä! Oli pakko vetää sähköjohto irti pistorasiasta. Oikean käden ranne tuntui venytetyltä!

suorahiomakone-yiitehokas-02
Virtakatkaisin on älyttömästi sijoitettu laitteen perään.
suorahiomakone-yiitehokas-03
Hiomarullan akseli taipui voimakkaasti kiihdytyksessä 28.000 minuuttikierroksen vauhtiin.

Suorahiomakone on tehokkaan tuntuinen, melko hiljainen ja käy värinättämästi – ilman Bilteman hiomarullaa. En vain tullut isomman hiomakoneen aikaasaamassa innostuksessa ajatelleeksi, että 28.000 kierrosta on aika paljon. Hiomarullia kun olin tätä ennen käyttänyt vain pöydälle kiinnitettävässä Kirjes-hioma- ja kiillostuskoneessa, jonka 300 watin moottori pyörittää akseliaan 3.000 kierroksen minuuttinopeudella.

2 Comments

  1. Mietin, että onko tollasesta tamforcesta mihinkään. Mutta kyllähän tuossa näyttää potkua piisaavan 😀

    1. Ihan jämäkältä peliltä tuo vaikuttaa, ja käy tasaisesti. Itselläni tuo on jäänyt käyttöä vaille, kun hiomarullasarjat eivät sen tehoja kestä.

Comments are closed.