Puukko itselleni

On ollut valitettavan pitkä tauko kirjoituksissa muista harrastuksistani johtuen. Nyt vihdoin ehdin kirjoittamaan vuoden viimeisestä puukosta, jonka tein itselleni käyttöpuukoksi.

Puukko on – yllätyksettömästi – EnZo Camper 125 D2, ja se on jo kolmas itselleni tekemä EnZo Camper.

camper-diw-01
Kolme EnZo Camper 125:ttä. Alimpana vanhin, ylimpänä uusin.

Ensimmäisenä telemäni Camper oli vuonna 2014 ensimmäinen tekemäni puukko. Se on tehty valmiista rakennussarjasta, jossa oli puolivalmiit mustat micarta-kahvaposket punaisilla koristelinjoilla. Camperin terään ihastuin välittömästi, mutta kahvaan en, sillä se oli liian ohut. Niinpä tein itselleni jonkun ajan kuluttua uuden Camperin itsesuunnittelemallani kahvaposkilla. Tänä vuonna tein sitten tuohon puukkoon uuden, paremman tupen, josta kirjoitin myös jutun.

Vaikka uudempi Camperini oli uuden tupen myötä erinomainen puukko, niin halusin vuoden viimeiseksi puukoksi tehdä Oman Puukkoni kauniilla kahvalla.

camper-diw-02

Tein vuoden 2015 toisen puukon, TBS Grizzlyn, kahvaposket vaalesta Desert Ironwoodista, ja ihastuin tuohon puumateriaaliin. Siinä on hillityn kaunis kuviointi, se tuntuu käteen miellyttävältä, ja se on todella kovaa puuta; kyseinen puuaines kun on niin tiheää, että se ei kellu vedessä.

Kahvassa on ohuet siniset koristelinjat, ja normaalista poiketen Corby-niitit eivät ole messinkiä vaan ruostumatonta terästä.

Tuppi on sitten se tuttu Hikercat.org Knifer Holster Mark IB mustasta nahasta beigen värisin ompelein.

camper-diw-03

camper-diw-04
Siinä se on, uusi oma käyttöpuukkoni!