Vuoden toinen puukko on valmis

TBS Grizzly varustettuna Hikercat Knife Handle Mark I -kahvalla ja Hikercat Knife Holster Mark I -tupella.

Vuoden toinen puukko on nyt valmis. Teränä siinä on The Bushcraft Storen oman malliston TBS Grizzly, mikä on melkoisen jykevä terä; sen paksuus on 5,5 mm ja terän suurin leveys 36 mm.

Kahvapuu on myös jykevää tavaraa, vaaleaa Desert Ironwoodia. Tuo “aavikon rautapuu” on tiheää tavaraa – se ei nimittäin kellu vedessä. Kahvan niitit ovat messinkiä, ja tuppi argentiinalaista nahkaa, joka on ommeltu tiikerilangalla.

Kahvani noudattavat sivuprofiililtaan ja paksuudeltaan samoja mittoja, toki kahvan poikittaismuotoilun mukaan sovitettuna. Tämä kahvamalli sai nyt nimen, ja se on Hikercat.org Knife Handle Mark I.

Tuppimallini kehitys on nyt tuotantomallin asteella, ja sekin sai nimen: Hikercat.org Knife Holster Mark I.

Viime vuonna aloitin ideoinin, ja tein erilaisia versoita tupesta. Kylmänä vuodenaikana puukkojen teko on jäissä, mutta mielessäni teen suunnittelua ja ideointia. Vuoden ensimmäisen puukon tuppi oli sitten betaversio, joka tässä toisessa puukossa jalostui kahdella muutoksella – toinen toiminnallinen, toinen ulkonäöllinen – vieläkin paremmaksi. Esittelen tupen myöhemmin omassa artikkelissaan.

Valmis puukko on 243 mm pitkä, se painaa 362 grammaa. Sen Böhler K720-hiiliteräksisen terän pituus on 128 mm, josta teroitettuna 118 mm. Tuppi painaa 126 grammaa, jotenka yhteispainoa kertyy 488 grammaa. (Mitat ja painot ovat noin-mittoja.)

Tästä puukko synty: TBS Grizzly -terä, kahvaksi vaaleaa Desert Ironwoodia ja messinkiset Corby-niitit.
Tästä puukko synty: TBS Grizzly -terä, kahvaksi vaaleaa Desert Ironwoodia messinkisillä Corby-niiteillä.
Valmis puukko tupessaan, yläpuoli.
Valmis puukko tupessaan, yläpuoli.
Valmis puukko tupessaan, alapuoli.
Valmis puukko tupessaan, alapuoli.
Hikercat Knife Holster Mark I:ssä on irroitettava vyölenkki.
Hikercat.org Knife Holster Mark I:ssä on irroitettava vyölenkki.